Работно време: 24/7  

  Безплатна доставка при поръчка над 100лв.                 Промо код STRONG5                       + 18             VIP CARD 

Вход
Вход

Работно време: 24/7  

  Безплатна доставка при поръчка над 100лв.                 Промо код STRONG5                       + 18             VIP CARD 

Блог

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ТЕСТОСТЕРОНА

КАК ДА УВЕЛИЧИМ ТЕСТОСТЕРОНА

Ниският тестостерон е нещо повече от липса сексуално желание. Той е жизнено важен за нас.


 Разбира се, това е един от най-разочароващите симптоми. Но това не е единствената причина да търсите да повишите нивата на тестостерон.


 Ниският тестостерон също се свързва с:


 *Еректилна дисфункция

 *Умора

 *Намалена мускулна маса

 *Повишени телесни мазнини

 *Чувство на раздразнителност или дори депресия

 *Промени в навиците за сън.


Напълно естествено и нормално е нивата на тестостерон да намаляват с течение на времето. Всъщност почти половината от мъжете над 40 - 50 - годишна възраст имат нисък тестостерон. Но по-младите мъже също могат да бъдат обезпокоени от симптоми на нисък тестостерон – особено тези с наднормено тегло или определени основни здравословни проблеми, като диабет и сънна апнея.


И въпреки това, че има лечения за нисък тестостерон, много мъже предпочитат да започнат с промени в здравословния начин на живот, които могат естествено да подобрят нивата на тестостерон.


 Ако търсите изцяло естествени начини за повишаване на нивата на тестостерон това са нашите съвети:


 1. Подобрете хранителния си режим.

 Приемането и поддържането на здравословен хранителен режим е от полза за нивата на тестостерон по два основни начина:


 Насърчава загуба на тегло и здравословно тегло.

 Намалява вероятността от пикове на кръвната захар.


Мъжете, които са с наднормено тегло, са много по-склонни да имат ниски нива на тестостерон. Излишната коремна мазнина, по-специално, вероятно е основен виновник. Смята се, че наличието на повече от този тип мазнини води до по-високо производство на ензима, наречен ароматаза, който превръща тестостерона в естрадиол – понижавайки нивата на свободния тестостерон при мъжа. По тази причина загубата на тегло може да подобри нивата на тестостерон и здравословния хранителен режим може да ви помогне да постигнете това.


 Здравословния хранителен режим включва много зеленчуци и плодове, пълнозърнести въглехидрати, умерени количества здравословни мазнини и протеини, като пилешко,риба телешко.


 Ключът към здравословния хранителен режим, когато се опитвате да повишите нивата на тестостерон, е избягването на рафинирани прости въглехидрати, като тези, които се съдържат в чипса и друга нездравословна храна. Тези прости въглехидрати могат да доведат до скокове в кръвната Ви захар и е доказано, че намаляват свободните нива на тестостерон".


2. Смесете кардио със силови тренировки и обратно.

Упражнението като цяло може да ви помогне да отслабнете и/или да поддържате здравословно тегло. И сега знаем, че наднорменото тегло може да допринесе за ниски нива на тестостерон. Така че, ако все още не спортувате, започването на режим на тренировка, фокусиран върху отслабването, може да помогне за повишаване на нивата ви.


 Но защо да отделяте време както за кардио, така и за силови тренировки?


Кардиото е чудесен начин да изгорите калории, докато мускулите, изградени от силови тренировки, могат да помогнат за засилване на цялостния ви метаболизъм, така че да изгаряте калории дори когато не тренирате. Също така като тренирате силово и качвате мускулна маса горите още повече мазнини. Освен това и двата вида упражнения – особено силови тренировки – могат да ви помогнат да възстановите част от мускулната маса, която може да сте загубили в резултат на ниския тестостерон.


 Независимо дали започвате да тренирате или тепърва се връщате към тях, знайте, че нивото на фитнес на всеки е различно и най-добрият начин за изгаряне на калории може да изглежда различно от този на човекът на бягащата пътека до вас. Кардиото може да бъде дълго бягане, но може да бъде и ходене с бързо темпо.


 И ако сте нов в силовите тренировки, не се плашете няма нищо страшно в тях. Опитайте да започнете с упражнения за телесно тегло, които са движения, които разчитат на собственото ви телесно тегло, за да помогнат за изграждането на обща сила на тялото – не е необходимо членство във фитнес зала може да почнете в къщи или на фитнес уредите в парка успоредка лост и т.н


 Ние водим натоварен живот и е лесно да се отнасяме към упражненията като разтоварване от ежедневието дори. Трябва да отделяме време както кардио, така и силовите тренировки във вашата седмична рутинна да са редовни. Тренировката ви дава най-добрия шанс за повишаване на нивата на тестостерон.


4. Вземете мерки за намаляване на стреса. Бъдете спокойни.

 Подобно на съня, стресът засяга цялостното ви благосъстояние - включително нивата на тестостерон.


 Когато изпитвате стрес, тялото ви освобождава хормон, наречен кортизол. Този хормон помага на тялото ви да се подготви и да реагира на този стрес и след това тялото ви се връща към нормалното. Но когато сте стресирани по-често, отколкото не (хроничен стрес), изпитвате продължителна експозиция на кортизол - и проучванията показват, че кортизолът, циркулиращ в кръвния поток, намалява нивото на свободния тестостерон.


 И докато животът винаги ще бъде стресиращ, можете да предприемете стъпки, за да намалите стреса, който може да изпитвате.


 Един от най-добрите начини за облекчаване на стреса е да отделите време за себе си и да правите нещо, което ви харесва – дори и да е само за няколко минути всеки ден. Разходка с кучето в парка или среща с приятели на вън. 


 И ако стресът ви произтича от самото ви ниско ниво на тестостерон, посещението при вашия лекар може да ви помогне.


5. Обърнете внимание на всички основни медицински състояния

 Нещото което много мъже може да не осъзнаят, е, че ниският тестостерон рядко е самостоятелен феномен. Той често е свързан и потенциално дори причинен от едно или повече основни здравословни състояния, които мъжът може дори да не знае, че има и трябва да се обърне внимание на това.


 Вече обсъдихме, че затлъстяването може да допринесе за ниския тестостерон, но това може да се случи и с други често срещани здравословни състояния, включително:


 Диабет тип 2

 Обструктивна сънна апнея

 Метаболитен синдром


 Ниският тестостерон може да бъде причинен и от лекарства, които може да приемате за здравословно състояние, за което вече знаете, или предишна терапия, която сте получили, като химиотерапия и лъчетерапия.


 Прегледът и прегледът от лекар, който е специалист по мъжко здраве, може да ви помогне да разберете какво може да причинява ниския ви тестостерон.


 В допълнение, вашият лекар може да ви помогне да разберете кои от промените в начина на живот по-горе може да са най-важни за вас, да препоръча лечение с тестостерон и/или да ви насочи към специалисти, които могат да помогнат за лечението на всяко основно здравословно състояние, което може да допринася за ниските ви нива на тестостерон.


 Ако имате проблеми, свързани с нисък тестостерон, като наддаване на тегло и затруднения при упражнения поради умора или загуба на мускули, започването на лечение с тестостерон може да направи вашите цели за отслабване и подобрения в начина на живот много по-лесни за постигане. Обърнете внимание на себе си. 


Разгледайте и други наши статии като:


КРЕАТИН И ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО


Протеин в спортното хранене

4 Коментара
Марти
Публикуван на  21/11/2022 08:57 Много итересна статия за тестостерона. Супер
Георги Димитров
Публикуван на  23/11/2022 05:59 На HTP е супер тестостерона. Истинска работа
Атанас
Публикуван на  23/11/2022 10:54 Статията е топ браво
Станислав
Публикуван на  24/11/2022 16:07 Интересна статия.Много полезна ...
Добави Коментар

VIP КАРТА

Направи поръчка над 150лв. и стани VIP клиент, след което ще получиш 7% отстъпка, за всяка следваща поръчка.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТИ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Получавай първи информация за текущи промоции, нови артикули, новини и допълнителни отстъпки.

Email* Задължително поле!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТИ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Получавай първи информация за текущи промоции, нови артикули, новини и допълнителни отстъпки.

Email* Задължително поле!
Количката ти е празна Продължи
Количка
Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
Виж повече
- +
Изчерпан