Работно време: 24/7  

  Безплатна доставка при поръчка над 100лв.                 Промо код STRONG5                       + 18             VIP CARD 

Вход
Вход

Работно време: 24/7  

  Безплатна доставка при поръчка над 100лв.                 Промо код STRONG5                       + 18             VIP CARD 

Блог

КРЕАТИН И ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

КРЕАТИН И ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

Креатинът е една от най-популярните добавки, използвани от спортисти. Освен това е вещество с много висока ефективност, потвърдена от множество научни изследвания. Креатинът остава в челните редици на най-тестваните и безопасни добавки, използвани в спорта, а широкият му спектър на действие го прави един от най-ефективните агенти, подпомагащи изграждането на мускулна маса.


Креатинът работи основно за увеличаване на синтеза на мускулен протеин и подобряване на капацитета за упражнения. Това се дължи на факта, че креатинът е индиректно отговорен за осигуряването на енергия на мускулните клетки, както и за по-доброто им хидратиране. Креатинът също кара мускулите да съхраняват повече мускулен гликоген, който е основният източник на енергия по време на тренировка. Подобряването на тренировъчния капацитет е свързано със способността на креатина да "регенерира" основния енергиен носител в клетките, който е АТФ.


Какви ефекти можем да очакваме от използването на креатин и препарати, които го съдържат?

бързо нарастване на силата

увеличаване на чистата мускулна маса

увеличаване на енергията

защита на мускулната тъкан

повишаване на издръжливостта и ефективността в бойните спортове и дисциплините за издръжливост

В контекста на оформянето на тялото, креатинът води до значително подобрение на външния вид от първите дни на употребата му. Това е така, защото чрез действието на тази добавка, мускулите се пълнят с вода, което увеличава обема им. Креатинът действа не само временно, но и в дългосрочен план, тъй като добавянето му влияе върху повишения синтез на мускулни влакна. Ползите от добавките с креатин се простират далеч отвъд спортните теми и добър пример за това е неговият благоприятен ефект върху концентрацията и паметта.


Как да дозирате креатина?

За ефективността на ефектите времето на употреба на креатин не е стратегически важно. Времето след или преди хранене също не е много важно.

Креатинът се усвоява много добре и малко фактори могат да разрушат ефекта му. Преди се приемаше креатин на две порции на ден.


Първата порция сутрин и втората преди или след тренировка. В нетренировъчни дни една порция ще бъде достатъчна.Под термина имаме предвид доза от 5 гр.

Индивидуалните форми на креатин могат да се различават по размера на препоръчителната порция, така че винаги си струва да прочетете етикета. Комбинираните препарати като предтренировъчни със съдържание на креатин трябва да се  смятат според наименованието, т.е. 10-20 минути преди тренировка.

Трениращи който искат само сила без водна задръжка използват Креатин KRE-ALKALYN .



Разгледайте и други наши статии като:


КАК ДА ЗАВЪРТИМ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ


КАК ДА УВЕЛИЧИМ ТЕСТОСТЕРОНА

1 Коментар
Стефан Атанасов
Публикуван на  24/11/2022 07:34 Креатин си е една от най-яките добавки. Аз си държа на монохидрат
Добави Коментар

VIP КАРТА

Направи поръчка над 150лв. и стани VIP клиент, след което ще получиш 7% отстъпка, за всяка следваща поръчка.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТИ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Получавай първи информация за текущи промоции, нови артикули, новини и допълнителни отстъпки.

Email* Задължително поле!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТИ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Получавай първи информация за текущи промоции, нови артикули, новини и допълнителни отстъпки.

Email* Задължително поле!
Количката ти е празна Продължи
Количка
Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
Виж повече
- +
Изчерпан