Работно време: 24/7  

  Безплатна доставка при поръчка над 100лв.                 Промо код STRONG5                       + 18             VIP CARD 

Вход
Вход

Работно време: 24/7  

  Безплатна доставка при поръчка над 100лв.                 Промо код STRONG5                       + 18             VIP CARD 

Блог

КАК ДА ЗАВЪРТИМ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

КАК ДА ЗАВЪРТИМ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ

В борбата с натрупаните излишни мазнини, манипулацията на въглехидратния прием е една много добра идея. Така нареченото въртене събужда метаболизма ви, давайки му нов тласък, като вдига неговата скорост. А всеки знае,че бързия метаболизъм е благоприятен за чистото тяло и добра визия.

Какво всъщност представлява тази въглехидратна манипулация? Това е нищо повече от приемането на различно количество въглехидрати в различните дни. Нека обясним сега, за да ви стане ясно.

Решили сме да топим мазнини, минали сме на калориен дефицит храним се с качествена храна и сега е време да вкараме нещо по-така. Да речем,че сте изчислили да приемате 200 гр въглехидрати в този период и до сега чистенето на мазнини си е вървяло както трябва. От известно време обаче сте в застой, какво да правим - повече кардио, да режем още калории или какво друго... Точно тук идва предложението и за въпросното въртене на въглехидратите или въглехидратна ротация.

Да вземем примерните 200 гр въглехидрати и да опитаме следната схема на приема. В ден първи да намалим въглехидратите с 50% или в нашия случай това само 100 гр за целия първи ден предимно сложни въглехидрати разбира се. Нека в ден втори да възстановим това количество и от 200 гр отново да сме си както преди , а в ден трети да повишим въглехидратите с 50% или на 300 гр.Четвъртият ден започваме всичко отначало.

Схема:

Ден - 100 гр
Ден - 200 гр
Ден - 300 гр
Ден - 100 гр
Ден - 200 гр
Ден - 300 гр

Така, въпреки че в третия ден имаме цели 300 гр въглехидрати, то като цяло общия прием за трите дни е един и същ като калории и грамаж от въглехидратите за периода. Това обаче действа много добре на тялото, обикновено третия ден е глътка свеж въздух за изтощените и изчерпани от гликоген мускули. Това зареждане влияе не само на физиката ни, а и на психиката. Мускулите се изпълват, стават по твърди, а ние вече по-уверени в себе си.

Нещо повече, тялото започва да гори с по-голяма скорост и в по-голямо количество мазнините от който се опитваме да се отървм. Само си представете на четвъртият ден когато отново сте на 100-те грама въглехидрати, какво трябва да направи тялото за да компенсира липсата на енергия (калории) вкарана от вън под формата на въглехидрати. Настава шок за тялото, които буквално се изразява в изгарянето на мазнини.

Разбира се може да не се ограничавате в три дневен цикъл, може да имате по 2 дни за всяка стъпка или пък стъпките да са 4, а не 3. Всеки може да прояви малко креативност и да напастне нещата спрямо себе си.

Другото важно нещо е тренировката в съчетание с кардиото. Тези два елемента трябва  да се впишат в цялата ситуация за да извлечете максимума от цялото упражнение. Най-добре е в дните с много ниски въглехидрати да се ограничим само до една кардио тренировка, а ако ще тренираме здраво, то нека е във деня с високите въглехидрати. Това е една много добра стратегия за чистене на подкожни мазнини. Може да добавите хранителна добавка като L KARNITIN , която работи много добре като са ограничени въглехидратите ви.



Разгледайте и други наши статии като:


1 Коментар
Петър Борисов
Публикуван на  24/11/2022 16:27 Въртенето на въглехидрати работи много добре при мен. Супер е статията Ви и е обяснено много добре всичко браво.
Добави Коментар

VIP КАРТА

Направи поръчка над 150лв. и стани VIP клиент, след което ще получиш 7% отстъпка, за всяка следваща поръчка.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТИ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Получавай първи информация за текущи промоции, нови артикули, новини и допълнителни отстъпки.

Email* Задължително поле!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТИ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Получавай първи информация за текущи промоции, нови артикули, новини и допълнителни отстъпки.

Email* Задължително поле!
Количката ти е празна Продължи
Количка
Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
Виж повече
- +
Изчерпан